Categories Nieuws Artikelen

Turkije blokkeert sociale netwerken

De Turkse autoriteiten lijken het opnieuw voorzien te hebben op sociale netwerken: Facebook, Twitter, YouTube, WhatsApp en Instagram zijn moeilijk bereikbaar. TurkeyBlocks, dat deze blokkades nauwlettend volgt, meldt dat de blokkade in de nacht van donderdag op vrijdag lijkt te zijn ingesteld.

Volgens TurkeyBlocks houden de blokkades verband met de arrestatie van een aantal leiders van de pro-Koerdische politieke partij HDP, die ook banden heeft met de terreurorganisatie PKK. Eerder werden ook invallen gedaan in het hoofdkantoor van de HDP in Ankara.

De grootste internetproviders van Turkije passen ’throttling’ toe, het bewust vertragen van een verbinding. Via een aantal kleinere internetproviders is het nog steeds mogelijk om op de sociale netwerken te komen.

04-11-2016 © ANP