Categories Nieuws Artikelen

Meisje (12) zwanger van broer (14)

Een 12-jarig meisje uit Breda is eind 2010 zwanger gemaakt door haar 14-jarige broer. Het meisje heeft abortus gepleegd. De jongen kampt met ernstige seksuele gedragsproblemen en heeft diverse andere zedendelicten op zijn naam staan.

Na het zwanger maken van zijn zusje, dwong hij onder meer een minderjarig meisje naakt te poseren en seksuele handelingen te verrichten. De opnamen daarvan zette hij op internet. De moeder van het meisje deed daarna aangifte. De jongen heeft alles bekend.

De rechtbank in Breda veroordeelde de jongen dinsdag tot voorwaardelijke jeugd-tbs. Ook moet hij behandeling ondergaan, waaronder een therapie voor ernstige seksuele gedragsproblemen. Justitie had daarbovenop nog tien dagen jeugddetentie geëist, maar de rechter ging daar niet in mee.

De rechter vindt het zeer kwalijk dat de jongen doorging met zijn praktijken terwijl zijn zusje zwanger was en abortus heeft gepleegd. De zaak heeft een grote impact op de slachtoffers en gezinnen. Ze kunnen er nog jaren last van ondervinden.

Volgens een psycholoog is de jongen verminderd toerekeningsvatbaar. De jongen respecteerde volgens haar de grenzen en gevoelens van de meisjes niet en dacht vooral aan zijn eigen plezier en niet over de consequenties van zijn daden.

14 juni 2012, 11:29
© Demet TV