Categories Nieuws Artikelen

Rijbewijs voor 17-jarigen voortaan definitief

Zeventienjarigen kunnen voortaan een rijbewijs halen. Het was een experiment dat in 2011 van start ging. Het wordt nu wettelijk vastgelegd.

Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Het experiment 2toDrive blijkt een groot succes. Steeds meer jongeren van zeventien jaar hebben een autorijbewijs. Inmiddels zijn ruim 170.000 zeventienjarigen geslaagd voor hun rijbewijs.

Jongeren kunnen beginnen met autorijles wanneer ze 16,5 jaar oud zijn. Na het behalen van het rijbewijs moeten de jongeren nog tot hun achttiende jaar onder begeleiding rijden.

Minister Melanie Schultz (Verkeer): ,,Jonge en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken. Met de regeling voor begeleid rijden is het rijbewijs halen niet de eindstreep, maar juist het begin van een leertraject. Door een jaar lang onder begeleiding te rijden, zitten jongeren op hun achttiende ervarener achter het stuur.”

11-11-2016 © ANP / Demet TV