Categories Nieuws Artikelen

‘Onderzoek etnisch profileren Belastingdienst’

DENK wil een onderzoek naar etnisch profileren door de Belastingdienst, de fiscale opsporingsdienst FIOD en de arbeidsinspectie. Het is een van de punten in het verkiezingsprogramma van de politieke beweging dat maandag wordt gepresenteerd.

Volgens DENK vindt etnisch profileren niet alleen plaats bij de politie, maar krijgt de beweging signalen van ondernemers dat dit dus ook door andere organisaties gebeurt.

,,Ik hoor van te veel ondernemers dat zij bang zijn om discriminatie en onterechte verdachtmaking door de autoriteiten te melden. Ik roep ondernemers die hierdoor benadeeld worden op om dit toch te doen en stel voor om een grondig onderzoek in te stellen, zodat de onderste steen boven komt en de struisvogelpolitiek kan stoppen”, aldus Selçuk Öztürk van DENK.

De beweging van de Tweede Kamerleden Öztürk en Tunahan Kuzu en de kandidaten Sylvana Simons en Farid Azarkan verzet zich ertegen dat mensen worden onderworpen aan controles, vanwege hun afkomst.

13-11-2016 © ANP / Demet TV