Voormalig kandidaat-Kamerlid D66 kiest voor DENK

Voormalig kandidaat-Kamerlid Gokhan Coban uit Veenendaal kiest voor DENK. Dat laat de politieke beweging van Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk vandaag weten.

Coban was voorheen kandidaat-Kamerlid voor D66 en zat tot eind oktober voor D66 in de gemeenteraad van Veenendaal. Vanwege een “bestuurscrisis” in Veenendaal heeft hij zich afgesplitst van D66 en zich nu aangesloten bij DENK. Coban is hiermee het tweede DENK-raadslid.

Çoban is sinds 2014 gemeenteraadslid en was kandidaat Kamerlid voor D66 in 2012. Ook was hij in het verleden afdelingsvoorzitter van D66 Veenendaal. 

21-11-2016 © Demet TV

Lees hieronder het hele persbericht van DENK 

 

Voormalig kandidaat Kamerlid D66 wordt raadslid voor DENK

ROTTERDAM – Na in oktober het eerste DENK-raadslid te hebben gepresenteerd in Alkmaar, is DENK zeer verheugd om vandaag het tweede DENK-raadslid te mogen presenteren. Na een periode van politieke verkenning en afweging heeft Gökhan Çoban uit Veenendaal zich aangesloten bij de politieke beweging van kopstukken Tunahan Kuzu, Sylvana Simons, Farid Azarkan en Selçuk Öztürk.

Eind oktober heeft Gökhan Çoban zich na een bestuurscrisis in Veenendaal afgesplitst van D66 omdat hij zich niet kon vinden in een motie van wantrouwen tegen een wethouder die geen fouten heeft gemaakt en met zijn bestuursstijl midden in de samenleving stond. Sindsdien is hij verder gegaan onder de naam fractie Çoban. Çoban is sinds 2014 gemeenteraadslid en was kandidaat Kamerlid voor D66 in 2012. Ook was hij in het verleden afdelingsvoorzitter van D66 Veenendaal. Çoban had zich bij D66 niet gekandideerd voor de Tweede Kamer verkiezingen van 2017 omdat hij zich wilde focussen op de lokale politiek in Veenendaal.

In de afgelopen maand heeft Çoban zich als zelfstandige fractie in Veenendaal verdiept in DENK. Zijn ideeën over de Veenendaalse gemeenschap en de ontwikkelingen in zijn achterban waren een extra motivatie om DENK goed te volgen. Hierbij heeft hij bewust gewacht op het partijprogramma van DENK.

Het partijprogramma van DENK was voor Çoban de bevestiging dat DENK als nieuwe en groeiende partij goede idealen heeft voor de Nederlandse samenleving, waarbij gestreden wordt tegen discriminatie, uitsluiting en de dubbele maat. Çoban heeft gekozen om in de gemeenteraad van Veenendaal verder te gaan als DENK Veenendaal.

In een reactie geeft Çoban aan: “Ik ben blij verrast met het partijprogramma van DENK. Het is een alomvattend programma waarin een ideaalbeeld van een inclusieve samenleving wordt nagestreefd. Ik heb mij altijd ingezet voor een Nederland waarbij verschillende bevolkingsgroepen niet langs elkaar, maar met elkaar leven. DENK heeft dit als enige partij in Nederland goed doordacht. Daarom kies ik voor DENK.”

DENK is verheugd met het besluit van Çoban. In een reactie geeft de partijvoorzitter Selçuk Öztürk aan: “DENK is een groeiende partij. Steeds meer mensen zien dat DENK het antwoord is voor een inclusieve samenleving waarin wederzijdse acceptatie de norm is. Dat Çoban zich aansluit bij DENK is een bevestiging dat wij op de goede weg zijn. Hij zal niet het laatste raadslid zijn dat zich aansluit bij DENK. Gökhan is meer dan welkom en ik wens hem heel veel succes met zijn werk als gemeenteraadslid van DENK in Veenendaal.”

Per heden zal Çoban doorgaan als gemeenteraadslid onder de naam DENK Veenendaal. DENK Veenendaal is te volgen via de sociale media Twitter en Facebook.