Politie onderzoekt mishandeling in moskee

De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een bejaarde gebedsoproeper in de Al Ummah Moskee in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Van het incident gaat een filmpje rond waarop is te zien dat de man na een woordenwisseling hardhandig tegen de grond wordt geduwd. De dader zou de broer zijn van de imam en de politie is naar hem op zoek.

Het vermoeden is dat de man echter momenteel in Marokko verblijft. ,,Zodra hij er weer is, zullen we hem horen”, liet een politiewoordvoerder dinsdag weten.

In de moskee is al langere tijd een conflict gaande, waarin de politie volgens de zegsman een luisterend oor en bemiddelende rol heeft. ,,We bemoeien ons er niet mee, maar zijn wel geregeld met elkaar in gesprek.”

Aanleiding voor de onrust is de wisseling van het moskeebestuur, eerder dit jaar.

22-11-2016 © ANP / Demet TV