Vrouw vast na valse verklaring aanslag Parijs

Een 24-jarige vrouw is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar omdat ze zich voordeed als slachtoffer van de aanslagen vorig jaar in Parijs. Dat melden Franse media. Ze kwam een maand na de aanslagen met haar arm in het verband bij een politiebureau in de Franse hoofdstad en zei dat ze gewond was geraakt bij de bar Le Carillon.

Ze vertelde allerlei details over wat er gebeurde tijdens de aanslag op de bar. De vrouw viel echter door de mand omdat ze sprak over een explosie, terwijl Le Carillon was aangevallen door terroristen met kalasjnikovs. Na uitgebreid onderzoek kwam ook aan het licht dat haar medische verklaringen over haar verwonding waren vervalst. In februari gaf de werkloze moeder eindelijk toe dat ze haar verhaal had verzonnen.

Voor de rechtbank bood ze haar excuses aan. ,,Het is onaanvaardbaar wat ik deed. Ik was vooral bang dat ik niet genoeg had om mijn kind op te voeden”, zei de vrouw.

22-11-2016 © ANP