Aanhouding voor dreigfilmpje Sylvana Simons

Een 37-jarige man uit Kudelstaart (Noord-Holland) is opgepakt voor het bedreigen van Sylvana Simons. De man meldde zich dinsdag uit eigen beweging bij de een politiebureau. Hij wordt verhoord over het beruchte filmpje waarin oud-presentatrice en kandidaat-Tweede-Kamerlid voor DENK Simons met de dood werd bedreigd.

In het filmpje wordt Simons afgebeeld als naakte Afrikaanse vrouw en als Zwarte Piet. Ook zijn lichamen van opgehangen zwarte Amerikanen te zien, met daarbij het hoofd van Simons. De beelden zijn gemonteerd op het carnavalslied ‘Oh Sylvana’. 

Uit onderzoek van de researchdesk van de NPO blijkt dat de man geregeld racistische video’s online zette. Sylvana Simons heeft al tijden te maken met racistische uitingen, vooral vanwege haar inbreng in het Zwarte Pietendebat. Ze wordt inmiddels beveiligd.

Lees ook: Maatregelen voor bescherming Sylvana

22-11-2016 Demet TV