Simons: privacy en bewegingsvrijheid kwijt

De veelvuldig bedreigde en nu beveiligde politica Sylvana Simons zegt haar privacy en bewegingsvrijheid te hebben ingeleverd. ,,Het is een enorme inbreuk op mijn bewegingsruimte. Ik kan heel veel dingen niet meer zo spontaan doen als dat ik ze kon doen. Het trekt een enorme wissel”, zei het kandidaat-Kamerlid voor de beweging DENK dinsdagavond in het tv-programma Pauw. ,,Je weet het pas als je het zelf meemaakt.”

Eerder dinsdag maakte DENK bekend dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen om Simons te beveiligen na een reeks dreigementen.

,,Hoe zou jij je voelen onder deze omstandigheden? Het grijpt in, zoals dat heet. Het is heftig”, aldus Simons op de racistische en seksistische beledigingen en bedreigingen. ,,Ik denk dat we met zijn allen wel op het punt zijn gekomen dat we onszelf en elkaar oprecht moeten vragen: hoe willen we met elkaar verder? Want we zullen toch met elkaar verder moeten.”

23-11-2016 © ANP