Categories Nieuws Artikelen

Kamervragen over aanhouding bejaarde Marokkaan

Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA vraagt de minister van Veiligheid en Justitie om opheldering over de aanhouding van een hoogbejaarde Marokkaanse man. De politie in Amsterdam sloeg hem in de boeien om hem vervolgens af te voeren.

Op videobeelden die door omstanders is gemaakt, is te zien hoe de 84-jarige man door meerdere agenten geboeid wordt afgevoerd in een politiebusje. Kamerlid Marcouch wil van de minister weten waarom de man geboeid moest worden afgevoerd. “Waren er feiten of omstandigheden die dit redelijkerwijs vereisten met het oog op gevaar voor ontvluchting, dan wel met het oog op enig gevaar?” 

UPDATE: Ook DENK heeft inmiddels Kamervragen gesteld over het incident. 

Volg Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Marokkaanse Nederlanders.

23-11-216 Demet TV