Man bekent maken filmpje Sylvana

De man die dinsdag werd opgepakt voor het bedreigen van Sylvana Simons, heeft bekend dat hij het beruchte filmpje heeft gemaakt waarin het hoofd van Simons is gefotoshopt. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam woensdag gemeld.

De 37-jarige man uit Kudelstaart zegt dat hij alleen heeft gehandeld. Hij had zich bij de politie gemeld nadat het OM een groot onderzoek naar de maker van het filmpje had aangekondigd. Onder de video, waarin de foto van SImons was aangebracht op beelden van gelynchte zwarte Amerikanen, draaide het carnavalslied Oh Sylvana van de Brabantse zanger Rob van Daal.

De Kudelstaarter is dinsdagavond na verhoor naar huis gestuurd. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden voor bedreiging. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.

Simons, oud-tv-presentatrice en kandidaat-Kamerlid voor DENK, wordt beveiligd naar aanleiding van ‘concrete bedreigingen’, zo maakte de partij dinsdag bekend.

23-11-2016 © ANP / Demet TV