Erdogan dreigt ‘grens open te gooien’

Als de Europese Unie ,,nog verder gaat”, zal Turkije de grenzen openstellen. Dat zegt de Turkse president Erdogan vrijdag.

De relatie tussen Europa en Ankara is de afgelopen tijd snel verslechterd. Het Europees Parlement riep donderdag de lidstaten van de EU op de toetredingsgesprekken met Turkije te bevriezen vanwege de maatregelen’ die Turkije sinds de verijdelde staatsgreep van juli heeft genomen.

“Nooit zijn jullie eerlijk geweest tegen de mensheid. Wij hebben 3,5 miljoen vluchtelingen opgevangen, terwijl jullie je beloftes niet zijn nagekomen,” liet de Turkse president weten, doelend op de drie miljard euro die Europa aan Turkije zou betalen in ruil voor de opvang van vluchtelingen0. Voor zover bekend heeft Europa tot heden niks aan Turkije betaald.

Vluchtelingendeal

De deal die Turkije begin dit jaar met Europa sloot, bestaat eruit dat de Turkse autoriteiten actief tegengaan dat vluchtelingen en andere migranten de Egeïsche Zee oversteken naar Griekenland. Wie dat toch doet, wordt teruggestuurd naar Turkije.

Verder stond in de overeenkomst dat er snel zicht moet komen op afschaffing van de visumplicht voor Turken die naar de EU willen reizen. Ook dat is nog niet gerealiseerd.

Turken Europa zat

Veel Turken in Turkije zijn helemaal klaar met Europa en willen niet meer dat Turkije lid wordt van de Europese Unie.

Like Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turkse- en Marokkaanse Nederlanders.

 

25-11-2016 © Demet TV