Turkse militair gedood bij gevechten Syrië

Een Turkse militair is om het leven gekomen bij gevechten met strijders van Islamitische Staat in het noorden van Syrië. Dat heeft het Turkse leger vrijdag bekendgemaakt. Nog eens vijf militairen raakten gewond.

De strijd kostte niet alleen aan de zijde van het Turkse leger levens: vier door Turkije gesteunde rebellen kwamen ook om het leven en nog eens 25 liepen verwondingen op.

Donderdag vielen ook al doden: drie Turkse militairen vonden de dood bij wat volgens het Turkse leger een aanval van de Syrische luchtmacht was. Het was de eerste keer dat er Turkse militairen omkwamen door een aanval van het Syrische leger sinds Turkije in augustus operaties op Syrisch grondgebied uitvoert. Ankara heeft al laten weten tot vergeldingsacties over te gaan.

25-11-2016