Kamer wil geen pauze in overleg EU en Turkije

De Tweede Kamer is tegen het opschorten van de toetredingsgesprekken van de Europese Unie met Turkije. Het Europees Parlement riep de lidstaten van de EU vorige week op de onderhandelingen met Turkije te bevriezen vanwege onder meer de verslechterde mensenrechtensituatie in Turkije.

De motie van Harry van Bommel (SP) om voorlopig een einde aan te maken aan de gesprekken kreeg geen meerderheid. Bijna de hele oppositie steunde het voorstel van de SP. Maar regeringspartijen VVD en PvdA en de oppositionele Groep Kuzu/Öztürk stemden tegen.

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) liet eerder al weten de gesprekken met de regering in Ankara niet te willen staken.

De Turkse president Erdogan reageerde eerder fel op het besluit van het Europees Parlement die de onderhandelingen met Turkije wilde bevriezen. Zie video hieronder. 

UPDATE: De PvdA is gedraaid. lees hier

29-11-2016 © ANP / Demet TV