Categories Nieuws Artikelen

Agent krijgt werkstraf voor schieten

Een 25-jarige politieagent die in augustus 2014 in Amsterdam-Zuidoost een man in zijn been schoot, heeft een werkstraf gekregen van honderd uur. De rechtbank in Amsterdam veroordeelde hem dinsdag voor zware mishandeling en meent dat hij een ,,onjuiste keuze” heeft gemaakt door bij de aanhouding op de verdachte te schieten.

De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het incident gebeurde toen het slachtoffer zich hevig verzette bij zijn arrestatie. De kogel belandde via het linkerbovenbeen in de rechterenkel en het slachtoffer kampt de rest van zijn leven met de fysieke gevolgen van de aanhouding.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de agent toen het gebeurde nog jong was en relatief weinig ervaring had. De man is door blijven werken en heeft volgens het OM alleen maar goede beoordelingen gekregen.

29-11-2016 © ANP