Autoverkopen lopen verder terug

De autoverkopen bleven ook in november ver achter bij het aantal personenauto’s dat een jaar eerder de showroom uitrolde. Dealers brachten afgelopen maand 32.271 nieuwe personenauto’s aan de man. Dat is 20 procent minder dan in november vorig jaar, blijkt uit nieuwe cijfers van brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

Dat de verkoop van nieuwe auto’s al maanden achterblijft ten opzichte van een jaar eerder, komt vooral door de nieuwe bijtellingsregels die begin dit jaar ingingen. Autobedrijven en leasemaatschappijen hebben eind vorig jaar juist extreem veel nieuwe diesels en stekkerwagens op kenteken laten zetten, om nog te profiteren van de oude belastingtarieven.

De verkopen over de eerste elf maanden van het jaar bleven met 347.286 voertuigen circa 8,5 procent achter bij de verkopen van een jaar eerder.

01-12-2016 © ANP