Categories Nieuws Artikelen

November qua files drukker dan in 2015

Het regende in november filerecords. Deze maand stonden er weer meer files dan in november vorig jaar. De filezwaarte steeg met 5 procent. De stijging zit vooral in de avondspits, in de ochtend bleef de drukte gelijk, becijferde de ANWB.

In november 2015 stonden er al extreem lange files, maar dit jaar was het nog erger. Het grootste knelpunt was de A4 Amsterdam – Den Haag tussen Hoogmade en Leidschendam. In beide richtingen stonden automobilisten daar in de ochtend- en avondspits het langst stil. November is een drukke maand voor automobilisten; ze moeten wennen aan het donker, er zijn weinig mensen vrij, de lage zon schijnt soms in het gezicht en het regent vaak hard.

In de Randstad namen de files het meest toe in de regio Den Haag. Alleen rond Rotterdam was er sprake van een afname, daar daalde de filezwaarte (lengte maal duur file) met 6 procent.

De drukste spits van 2016 tot dusver was die van dinsdagavond 1 november. Toen stond er in totaal 928 kilometer file.

01-12-2016 © ANP / Demet TV