Ook aandacht voor Turken met een beperking

De Turkse Consul-Generaal Sadin Ayyildiz heeft in het kader van de Wereld Gehandicapten Dag in Rotterdam een receptie gegeven waar mensen met een beperking bijeen zijn gekomen. De Turkse Consul-Generaal wil op deze manier aandacht vragen voor mensen met een beperking binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap.

De Wereld Gehandicapten Dag draait om het leggen van verbindingen tussen mensen met en zonder beperkingen. Dit zorgt voor wederzijds begrip en opent nieuwe deuren. Sportverenigingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen maar ook individuele burgers, ondernemers, wetenschappers en politici verspreid over heel Nederland slaan hun handen in een en organiseren gezamenlijk allerlei activiteiten.

Tijdens de bijeenkomst met de Turks-Nederlandse mensen met een beperking heeft de Turkse Consul-Generaal Nederlandse instanties opgeroepen om samen te werken. “Niet alleen in Nederland, maar overal op de wereld heb je mensen met een beperking. Wij staan open voor alle vormen van samenwerking met Nederlandse instanties. Met name als het gaat om het vinden van geschikt werk voor deze mensen met een beperking,” aldus de Turkse Consul-Generaal.

05-12-2016 © Demet TV