Pakketten PostNL vertraagd door storing

PostNL kan maandag met sinterklaas een aantal pakketten niet op tijd bezorgen als gevolg van een nachtelijke storing in het IT-systeem. Het is onduidelijk om hoeveel pakketten het gaat.

Volgens een woordvoerster van het bedrijf, die een bericht hierover van De Telegraaf bevestigde, wordt het grootste deel van de pakjes maandag wel bezorgd, maar gaat het met een deel niet lukken. ,,Heel vervelend. We zetten alle zeilen bij om nog zo veel mogelijk tijdig te verwerken en te bezorgen”.

De zegsvrouw kan geen aantallen pakjes noemen. PostNL bezorgde vorig jaar op 1 december in de aanloop naar sinterklaas bijna 1,3 miljoen pakketten. In 2015 leverde het bedrijf gemiddeld 550.000 pakketten per dag af. Maar met de feestmaand zijn het er dus meer.

05-12-2016 © ANP