Turkse inlichtingensatelliet GÖKTÜRK-1 gelanceerd

ZIE HIER DE BEELDEN.

De Turkse inlichtingensatelliet GÖKTÜRK-1 is zojuist gelanceerd vanuit de Guiana Space Center in Frankrijk. De lancering vond om 14:51 plaats en verliep zonder problemen.

De satelliet GÖKTÜRK-1 zal door Turkije gebruikt worden om inlichtingen te verzamelen om deze vervolgens te leveren aan de Turkse strijdkrachten. Naar verwachting zal GÖKTÜRK-1 een uur na de lancering in een baan om de aarde terecht komen en zal vrijwel direct daarna de eerste signalen naar de aarde doorsturen.

De satelliet beschikt over de capaciteit om beelden met een zeer hoge resolutie door te sturen naar de aarde. Deze beelden zullen naast inlichtingen, ook voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt.

GÖKTÜRK-2

Eerder in 2012 heeft Turkije ook een satelliet naar de ruimte gestuurd. De satelliet die nu wordt gestuurd beschikt over meer geavanceerde technieken waardoor betere foto’s kunnen worden doorgestuurd. Naar verwachting zal Turkije in 2019 een derde satelliet naar de ruimte sturen. Deze satelliet zal beelden schieten van alle locaties op de wereld.

05-12-2016 © Demet TV