Bende auto-inbrekers uit Den Bosch opgerold

De politie heeft dinsdagochtend negen mannen opgepakt in een onderzoek naar een bende autokrakers uit Den Bosch. Ruim zeventig agenten kwamen in actie. De bende zou meer dan honderd auto-inbraken hebben gepleegd door heel Nederland en België.

De arrestanten zijn in de leeftijd van achttien tot 33 jaar. Zes van hen werden van hun bed gelicht in Den Bosch-West. De politie arresteerde de andere drie in hun woningen in Rosmalen, Drunen en Rotterdam.

De Nederlandse politie werkt in het onderzoek samen met de Belgische politie, die de zaak aan het rollen bracht na meerdere auto-inbraken in de omgeving van Mechelen. De Belgische politie verdenkt de groep van ruim negentig kraken. In Nederland zouden ze verantwoordelijk zijn voor zeker dertig auto-inbraken, in onder meer Monster, Almere, Moerdijk en Raamsdonksveer.

De politie ging dinsdag op zoek naar buit als navigatiesystemen, stuurwielen en airbags. Die leveren op de zwarte markt flink wat geld op. Over wat er is gevonden, is nog niks bekendgemaakt. Een aantal verdachten zal direct worden uitgeleverd aan België.

06-12-2016 © ANP