Peiling: PVV nu nog groter voorsprong op VVD

Oppositiepartij PVV vergroot de voorsprong op regeringspartij VVD en staat nu op 35 zetels in de jongste peiling van Kantar Public (voorheen TNS NIPO). De VVD, nu de grootste partij, komt op 25. De huidige coalitiepartner van de VVD, de PvdA, blijft op zeven zetels steken.

De sociaaldemocraten zouden met de andere linkse partijen D66, SP en GroenLinks gezamenlijk op niet meer dan vijftig zetels komen, aldus Kantar Public dinsdag. De ouderenpartij 50PLUS, nu met een zetel in de Tweede Kamer, staat op tien zetels. Deze winst komt vooral van voormalige PvdA-, SP- en VVD-stemmers.

Wat de groei van de PVV betreft, lijkt de ‘revolutie’ bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen haar sporen te hebben nagelaten, net als algemene onvrede en de slepende afwikkeling van het Oekraïnereferendum, constateert Kantar Public.

06-12-2016 © ANP / Demet TV