Categories Nieuws Artikelen

DENK: geen lange arm in Commissie Stiekem

Denk wil geen “lange arm” in de Commissie Stiekem en heeft daarom vandaag een voorstel ingediend om fractievoorzitters van partijen die financiering krijgen uit het buitenland te weren uit de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

DENK-Kamerlid Kuzu zegt tegen deze Commissie te zijn en zal er nooit zitting in nemen. “Al die pogingen om ons uit de commissie te weren zijn niet nodig. Wij hebben een jaar geleden al gezegd dat wij er nooit in gaan. Wat de burger niet mag weten, dat hoeven wij ook niet te weten. Wij zijn voor transparante en open politiek. Ik dien vandaag dan ook een motie in om de Commissie Stiekem op te doeken.”

Kuzu zegt dat vandaag duidelijk zal worden welke partijen kiezen voor achgterkamertjes en welke partijen kiezen voor transparantie. “Als de meerderheid kiest voor de achterkamertjes, is het van belang om fractievoorzitters die mogelijk onder invloed staan van buitenlandse geldschieters uit de commissie te weren.”

BUITENLANDSE FIENANCIERINGEN

Gisteren nog haalde een voorstel van DENK om buitenlandse financieringen van politieke partijen te verbieden geen meerderheid in de Tweede Kamer. De PVV, VVD, CDA, SGP en CU stemden tegen het voorstel. Uitgerekend die partijen beschuldigen DENK ervan “de lange arm” van Ankara te zijn.

07-12-2016 © Demet TV