Rechter doet uitspraak inzake racistische vrouw

De rechtbank in Arnhem heeft zojuist uitspraak gedaan in de zaak met het Turkse meisje Betul (Muserref) die door een racistische vrouw werd aangevallen omdat ze een hoofddoek droeg. De rechter heeft de dader een geldboete van 500 euro waarvan 200 voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet de dader het slachtoffer een schadevergoeding van 350 euro betalen. Dat laat Ejder Kose de advocaat van het slachtoffer zojuist aan Demet TV weten.

Het incident vond eind maart in Zutphen plaats toen de Turkse Betul bij een bushalte stond te wachten. De racistische vrouw kwam op haar afgelopen en eiste dat zij haar hoofddoek afdeed. Toen het slachtoffer weigerde, viel zij haar aan. Daarbij heeft het slachtoffer ook verwondingen opgelopen. Van het incident zijn videobeelden gemaakt.

De rechter in Arnhem heeft de racistische vrouw schuldig verklaard aan groepsbelediging. 

Turkse Juristen Vereniging

De Turkse Juristen Vereniging onder leiding van advocaat Ejder Kose had het slachtoffer aangeboden om haar kosteloos bij te staan in haar strijd tegen de racistische vrouw. Dat heeft ertoe geresulteerd dat de racistische vrouw zich vandaag moest verantwoorden voor de rechter in Arnhem.

Volg Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

09-12-2016 © Demet TV 

Rechter doet uitspraak inzake racistische vrouw (beelden: Hukuk TV)

 

Slachtoffer discriminatie publiceert hele filmpje