Categories Nieuws Artikelen

Lodewijk Asscher nieuwe leider PvdA

Lodewijk Asscher is de nieuwe leider van de PvdA. De vicepremier heeft zittend partijleider Diederik Samsom verslagen in de lijsttrekkersverkiezing van zijn partij, maakte voorzitter Hans Spekman vrijdag bekend.

Asscher wacht de zware taak de PvdA weer nieuw elan te geven in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. In de peilingen haalt zijn partij al geruime tijd hooguit een tiental zetels.

De voormalige wethouder in Amsterdam gold al jaren als de partijleider in de dop. Bij zijn overstap naar Den Haag werd hij meteen de aanvoerder van het PvdA-smaldeel in het kabinet. Dat kan hem in de verkiezingscampagne die wacht ook parten spelen. De samenwerking met de VVD, de natuurlijke vijand, is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

Asscher onderscheidde zich in de strijd met Samsom door stevig stelling te nemen tegen uitwassen van het vrije verkeer van werknemers in Europa.

09-12-2016 Bron / Foto: © ANP