Categories Nieuws Artikelen

Medewerker PostNL vaker de fout in

De man die eerder deze week door PostNL werd ontslagen omdat hij discriminerende uitspraken op Facebook deed na de terreuraanslagen in Istanbul, is vaker de fout ingegaan. Dat laat de Turks Islamitische Culturele Federatie zojuist aan Demet TV weten.

Als in 2015 zou de man begonnen zijn met het plaatsen van racistische berichten op Facebook. Onder een artikel van RTL- Nieuws uit 2015 getiteld ‘Vluchteling vreest vrieskou in tentenkamp’ reageerde dezelfde man eveneens racistisch en schreef “hadden ze maar thuis moeten blijven, hadden ze het nu heerlijk warm, tering volk, opzouten met die moslims.”

Hieronder de reactie van de Turks Islamitische Culturele Federatie:

Na de bloedige terreuraanslag in Istanbul afgelopen zaterdag 10 december, zette de vrachtwagenchauffeur Dirk Noordhuis, medewerker van PostNL, zwaar racistische uitspraken op de onlinepagina van de Metro. Hij reageerde als volgt: “jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er veel meer mogen zijn, maar ja??, die 29 komen gelukkig niet hierheen, top.”
 
De Turks Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) vindt deze uitspraak walgelijk, mensonterend en niet acceptabel. “Er zijn tot nu toe 44 doden gevallen en meer dan 150 mensen zijn gewond geraakt. Deze man van PostNL zou zich moeten schamen, hoe ziek kun je zijn! Mensonterend, walgelijk en onacceptabel.” aldus TICF.
 
Nu blijkt dat deze man vaker racistische uitspraken tentoonspreidde. Onder het artikel van RTL- Nieuws uit 2015 getiteld ‘Vluchteling vreest vrieskou in tentenkamp’ reageerde dezelfde man eveneens racistisch en schreef “hadden ze maar thuis moeten blijven, hadden ze het nu heerlijk warm, tering volk, opzouten met die moslims.”
 
Post NL heeft afstand genomen van de online uitingen en heeft naar eigen zeggen afscheid genomen van deze chauffeur. TICF: “Opvallend en merkwaardig dat PostNL toen in 2015 geen actie heeft ondernomen. Racisme moet te allen tijde keihard worden aangepakt! Wat doet PostNL in de toekomst om racisme tegen te gaan?” 
 

15-12-2016  © Demet TV