‘België int boetes Nederlanders niet’

Veel Belgische politiekorpsen zijn gestopt met het innen van boetes voor verkeersovertredingen die Nederlanders in het land begaan. Het opvragen van de gegevens via een nieuw Europees computersysteem kost de Belgen te veel tijd, schrijft het AD maandag.

Tot dit jaar vroegen Belgische agenten onder meer via e-mail informatie op bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De RDW werkt nu volgens de krant niet meer mee aan deze ‘informele’ methodes omdat het te veel tijd kost. Tien mensen zouden fulltime bezig zijn geweest met het verwerken van informatieverzoeken uit het buitenland.

Veel korpsen leggen bekeuringen aan Nederlanders nu naast zich neer omdat een boete zonder adresgegevens toch niet kan worden geïnd. In Antwerpen worden kentekens genoteerd in de hoop de Nederlandse overtreder bij een volgende gelegenheid wel de bon te kunnen overhandigen.

De Belgische dienst voor Inschrijving van Voertuigen stelt in de krant dat er een afspraak was om kentekengegevens op een informele, maar vlotte manier uit te wisselen. Volgens de RDW moeten ze gewoon het nieuwe Europese systeem gebruiken.

20 augustus 2012, 08:06
© Demet NU