Emine Bozkurt op plek 18 PvdA-kandidatenlijst, Marcouch op 13

Hoewel de PvdA zijn kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen pas donderdag zal publiceren, zijn delen van de lijst toch al bekend geworden. Zo blijkt dat oud-Europarlementariër Emine Bozkurt op plek 18 van de kandidatenlijst staat. Dat laat RTL Nieuws zojuist weten.

Verder blijkt oud-politieman Ahmed Marcouh op 13 van de kandidatenlijst te staan. Tijdens de laatste verkiezingen in 2012 stond hij nog op de veertiende plek op de lijst. Onderwijsspecialinst Mohammed Mohandis stijgt van de 33-ste plek in 2012 naar de 21-ste plek voor de volgende verkiezingen.

Yasemin Cegerek

De kandidatenlijst komt voor veel huidige PvdA-Kamerleden als een zware klap. Volgens RTL komen maar 12 van de 35 PvdA-Kamerleden in de top 25 van de kandidatenlijst te staan. Kamerlid Yasemin Cegerek gaf vanavond na het horen van haar plek op de kandidatenlijst al aan dat zij het voor gezien houdt. Op Facebook zegt Cegerek: “Ik heb mooie jaren in Den Haag gehad als Tweede Kamerlid. Het was en is eervol werk. Na 15 maart ga ik niet door.”

Peilingen

Gezien de peilingen is het zeer de vraag of Emine Bozkurt (plek 18) en Ahmed Marcouch (plek 13) na de verkiezingen in de Tweede Kamer komen.  De PvdA staat op dit moment op ongeveer tien zetels in de peilingen. Mocht de partij bij de verkiezingen niet hoger dan 10 zetels halen, dan zal Khadija Arib (op plek 2) het enige Kamerlid van de PvdA met een migratieachtergrond in de Tweede Kamer worden.

Hieronder de top 10 volgens RTL.

 

1.     Lodewijk Asscher

2.     Khadija Arib

3.     Gijs van Dijk

4.     Sharon Dijksma

5.     Jeroen Dijsselbloem

6.     Attje Kuiken

7.     Henk Nijboer

8.     Kirsten van den Hul (publiciste)

9.     William Moorlag (gedeputeerde Groningen)

10.  Lilianne Ploumen

 

20-12-2016 Demet TV