Asscher wil met PvdA linksere koers varen

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher gaat het verkiezingsprogramma deels op de schop gooien en trekt daarmee de PvdA verder naar links. ,,Ik pleit voor een progressief patriottisme” zegt hij in een interview in de Volkskrant. De partijleider wil de veranderingen op drie fronten doorvoeren. Europa moet socialer worden, de winstbelasting voor bedrijven moet omhoog waarmee er voor de lagere inkomens iets extra’s is en er komt een toptarief van 60%, waarmee de ouderenzorg weer ‘liefdevol’ gemaakt kan worden.

Asscher is de afgelopen maanden met duizenden mensen in gesprek geweest en zegt dat er ‘strijdlust’ van hem verwacht wordt. Hij stuurt de ongeveer 50 duizend PvdA-leden woensdag een brief, waarin hij het nieuwe beleid toelicht.

,,Trots op Nederland moeten we niet alleen overlaten aan rechtse partijen die dan met een vlaggetje gaan wapperen. We moeten juist trots zijn op onze verzorgingsstaat.”

21-12-2016 © ANP