Teruggeroepen voorzitter Diyanet: “Geef Nederland nooit op”

Moslims in Nederland worden vandaag de dag gedwongen om te kiezen tussen hun ‘moeder en vader’. Maar geef uw ‘moederland Turkije’ en uw ‘vaderland Nederland’ nooit op. Dat zegt de teruggeroepen voorzitter van Diyanet vandaag in een afscheidsbericht op zijn Facebookpagina.

Op zijn facebookpagina richt Acar zich tot zijn volgers in Nederland: “Vrienden, Europa heeft u nodig. Het begrip broederschap zoals onze profeet dat heeft verkondigd, dient tot bloei te worden gebracht in Europa. U moet aantonen dat moslims niet veroorzakers van problemen zijn, maar oplossingen bieden. Dat moslims geen overlast verzorgers zijn, maar vredig zijn. En dat moslims niet een belasting zijn voor het land waar zij leven, maar mensen zijn die een toegevoegde waarde hebben.

Dinsdag werd duidelijk dat Turkije de voorzitter van de religieuze overheidsorganisatie Diyanet had teruggeroepen uit Nederland. Hij raakte in opspraak omdat hij informatie zou hebben verzameld over Nederlandse Gülen-aanhangers.

22-12-2016 © Demet TV

Lees ook: Terugtrekken voorzitter Turkse Diyanet was geen eenzijdig besluit