‘Verdachte aanslag Berlijn gedood in Milaan’

De Tunesiër die hoogstwaarschijnlijk de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn pleegde, zou zijn doodgeschoten in Milaan. Dat heeft een bron binnen de Italiaanse veiligheidsdiensten gezegd tegen persbureau Reuters.

De terreurverdachte zou volgens persbureau ANSA ’s nachts buiten een treinstation staande zijn gehouden door de politie. Toen de man om zijn legitimatie werd gevraagd, zou hij het vuur hebben geopend. Bij het vuurgevecht raakte een agent gewond en kwam de verdachte om het leven.

De Italiaanse politie was volgens de eerste berichten niet gericht op zoek naar de Tunesiër. Hij zou bij een routinecontrole staande zijn gehouden. Volgens een politiebron blijkt uit de aangetroffen vingerafdrukken dat het inderdaad gaat om Anis Amri.

UPDATE: Een Italiaans minister bevestigt de dood van de verdachte.

23-12-2016 © ANP