Marokkaanse inlichtingendiensten hadden Duitsland gewaarschuwd

De Marokkaanse inlichtingendiensten hadden Duitsland eerder gewaarschuwd voor Anis  Amri. Zij hadden het land informatie gegeven over de mogelijkheid dat Amri een terroristische aanslag in Duitsland kon plegen. Wat de Duitsers met die informatie hebben gedaan is niet bekend.

Volgens Lefr360 is er twee keer contact geweest tussen de Marokkaanse inlichtingendienst en de Duitse Federale Dienst van Buitenlandse Zaken. Die contact is geweest op 16 september en op 11 oktober van dit jaar.  Bij het eerste contact waarschuwden de Marokkanen voor de ‘jihadistische neiging’ van de vermoedelijke aanslagpleger. De tweede keer hebben de Marokkaanse inlichtingendiensten Duitsland verteld dat de man regelmatig met leden van terreurgroep IS bijeen kwam.

De Marokkaanse inlichtingendiensten zouden Amri al volgen sinds hij in Italië was gearresteerd. Ook zou Amri pogingen hebben ondernomen om naar Syrië en Irak te gaan.

23-12-2016 © Demet TV