Categories Nieuws Artikelen

Europese veiligheidsdiensten kunnen voorbeeld nemen aan Marokko

Verschillende Europese veiligheidsdiensten kunnen een voorbeeld aan Marokko nemen als het gaat om het bestrijden van terreur en radicalisering. De Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ heeft in de afgelopen jaren maar liefst 341 aanslagen weten te voorkomen. Dat laat Abdelhak El Khiyame, hoofd veiligheid- en inlichtingendienst van de Marokkaanse BCIJ aan persbureau MAP.

Volgens El Khiyame zijn in de afgelopen 14 jaar 341 aanslagen voorkomen en 167 terreurcellen ontmanteld waaronder 46 die banden hebben met IS. Hoewel BCIJ nog sinds 2015 bestaat, zijn ook eerdere cijfers van de Marokkaanse veiligheidsdiensten hierin meegenomen.

De Marokkaanse veiligheidsdiensten kwamen vorige week nog in het nieuws toen bekend werd dat zij Duitsland hadden gewaarschuwd voor Anis Amri, de vermoedelijke pleger van de terreuraanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Ondanks de Marokkaanse waarschuwde lukte het Duitsland niet om de aanslag te voorkomen.

Like Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Marokkaanse Nederlanders.

27-12-2016 © Demet TV