EU-parlement kort Marine Le Pen met 8500 euro

Marine Le Pen moet minimaal 8500 euro per maand aan salaris en onkostenvergoedingen inleveren omdat ze weigert 298.392 euro te betalen aan het Europees Parlement. De voorzitster van de Franse nationalistische partij Front National (FN) had tot 1 februari de tijd gekregen het loon van een medewerkster terug te storten nadat bleek dat die vrouw de betreffende vijf jaar niet in het EU-parlement maar op het FN-bureau in Frankrijk werkte.

Nu de deadline is verstreken, houdt het parlement voorlopig de helft van haar bruto maandsalaris (8484 euro) in, de volledige maandvergoeding voor kantoor (4320 euro) en de helft van haar dagvergoedingen. Dat is 306 euro voor elke dag dat ze in het parlement aanwezig is. Volgens bronnen in het parlement heeft de accountant haar woensdagmorgen schriftelijk van de ‘administratieve maatregel’ op de hoogte gesteld.

01-02-2017 © ANP / Demet TV