Taxichauffeurs staken op Schiphol

Zo’n 75 tot 100 taxichauffeurs hebben donderdag op Schiphol actie gevoerd tegen zogenoemde ronselaars op het vliegveld. Ze blokkeerden de taxibaan enkele uren waardoor reizigers geen gebruik konden maken van de officiële taxi’s op de luchthaven, zei een woordvoerder van Schiphol. De actievoerders willen dat chauffeurs zonder benodigde taxivergunning onmiddellijk worden aangepakt.

De gemeente Haarlemmermeer zou de ronselaars eigenlijk vanaf maandag beboeten, maar deze maatregel is uitgesteld in afwachting van een kort geding dat donderdagmiddag dient bij de rechtbank in Haarlem. De chauffeurs die dit betreft stappen naar de rechter om het besluit van de gemeente aan te vechten.

Woensdagavond kwamen de taxichauffeurs op de luchthaven ook al in actie. Ook toen werd de taxibaan enige tijd geblokkeerd.

02-02-2017 © ANP / Demet TV