KLM annuleert vluchten vanwege storing

KLM heeft woensdag veertig vluchten geannuleerd in verband met de computerstoring bij Luchtverkeersleiding Nederland. Dat meldt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. Door de storing kunnen op Schiphol minder vliegtuigen landen dan normaal en dat leidt tot vertragingen. De geannuleerde vluchten zijn vluchten die vanaf Schiphol zouden vertrekken. De woordvoerster tekent erbij aan dat dus ook de bijbehorende terugvluchten niet doorgaan.

,,Het is een boodschap die we onze passagiers niet graag geven. Maar degenen die dat willen, kunnen hun vlucht omboeken.” In de ochtend zijn verschillende aankomende KLM-vluchten uitgeweken naar Rotterdam en Eindhoven.

Volgens een woordvoerder van Schiphol is het niet zo dat er veel passagiers op de luchthaven zijn gestrand. Dat komt doordat veel reizigers door hun maatschappij zijn gewaarschuwd en het een relatief rustige dag is.

01-02-2017 © ANP / Demet TV