Geen meerderheid voor enquête naar euro

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich woensdag uitgesproken tegen een parlementaire enquête naar de invoering van de euro. De regeringspartijen VVD en PvdA en CDA en D66 voelden niets voor het voorstel van SP, ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren.

Deze vier partijen hadden zich achter het burgerinitiatief geschaard van Thierry Baudet, die met het Forum voor Democratie wil meedoen aan de verkiezingen. Baudet was in de Kamer om het burgerinitiatief voor de enquête, dat door meer dan 45.000 mensen werd ondersteund, toe te lichten.

Baudet werd tijdens zijn speech nog even vermanend toegesproken door Kamervoorzitter Khadija Arib, nadat hij had gesteld dat ,,het hele land mocht bloeden voor de ambities van meneer Dijsselbloem”. Hij doelde op de minister van Financiën en voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem.

01-02-2017 © ANP / Demet TV