Erdogan ontvangt Merkel: “Islam en terreur niet zelfde”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag zijn Duitse collega Angela Merkel in Turkije ontvangen. Tijdens de ontmoeting hebben de twee staatshoofden gesproken over de toestand in Syrië en de vele terreuraanslagen in de wereld.

De Turkse president Erdogan heeft tijdens het gesprek met Merkel nogmaals onderstreept dat terreur en Islam niet hetzelfde zijn. “De uitdrukking ‘islamitische terreur’ maakt veel moslims verdrietig. Een dergelijke uitdrukking mag niet gebruikt worden omdat het niet juist is. Want terreur en islam kunnen niet hetzelfde zijn. De betekenis van het woord ‘Islam‘ is  ‘vrede’. Gebruik deze term dus niet, want zolang dat wel gebeurt, zullen wij ons hiertegen verzetten. Als wij ons niet verzetten, zullen mensen dit helaas accepteren. Ik als Moslim zal dit nooit accepteren,” aldus de Turkse president Erdogan.

Verder heeft de Turkse president nogmaals duidelijk proberen te maken dat Turkije het enige land in de wereld is die zoveel strijd levert tegen terreurorganisatie Daesh. Erdogan: “Er is op dit momoment geen ander land op de wereld die dezelfde strijd tegen Daesh levert als het Turkse leger. De rest praat alleen, maar wij zullen ook in de toekomst ons inzetten om deze organisatie te bestrijden”.

PKK, PYD, YPG, FETO

Verder heeft president Erdogan zijn Duitse collega gevraagd om een uitlevering van de leden van terreurorganisatie Feto die verantwoordelijk zijn voor de mislukte coup in Turkije. “Feto is een terreurorganisatie dat niet verschilt van de PKK, PYD en YPG. Als een organisatie in mijn land een coup pleegt en daarna naar Duitsland vlucht, dan moeten wij daar samen iets aan doen.”

02-02-2017 © Demet TV, Foto: ANP