Rutte: tweet Wilders ’totaal smakeloos’

Dat PVV-leider Geert Wilders een nepfoto heeft verspreid waarop zijn D66-collega Alexander Pechtold als terrorist wordt afgebeeld, is volgens premier Mark Rutte ,,totaal smakeloos”. De premier en VVD-leider zei dat dinsdagavond in het tv-programma Jinek. Rutte noemde de actie van Wilders ook ,,totaal niet normaal”.

Wilders verstuurde maandag via Twitter een gemonteerde foto waarop Pechtold meeloopt in een demonstratie van Hamas-terroristen. Dit zorgde voor veel verontwaardiging. Rutte verwerpt de tweet van Wilders, maar heeft de PVV-leider er niet op aangesproken. Hij heeft Wilders als sinds 2014 niet meer uitgebreid gesproken, zei hij.

Pechtold was eerst van plan een aanklacht tegen Wilders in te dienen na diens tweet, maar ziet daarvan af. ,,Fatsoen dwing je niet af bij de rechter.”

08-02-2017 © ANP / Demet TV