Wilders plaatst link naar anti-islamfilm

Geert Wilders heeft zaterdag op zijn website een link geplaatst naar de anti-islamfilm Innocence of Muslims. Hij beroept zich daarbij op de vrijheid van meningsuiting. De film heeft de afgelopen week geleid tot onlusten in de moslimwereld waarbij al meerdere doden zijn gevallen.

De PVV-leider noemt de vrijheid van meningsuiting een grondrecht dat niet opgegeven mag worden als wordt gedreigd met geweld en intimidatie. “We moeten het recht tot het einde toe verdedigen.”

Wilders, die zelf in 2008 de anti-islamfilm Fitna maakte, linkt naar eigen zeggen naar de film omdat hij de vrijheid van meningsuiting wil verdedigen tegen hen die met geweld reageren op de vrije uiting van gedachten. Overigens zijn de website van de PVV en de persoonlijke site van Wilders zaterdagavond niet bereikbaar. Volgens de politicus komt dat doordat de sites overbelast zijn.

Bij een aanval op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi, vermoedelijk vanwege de film, kwamen de Amerikaanse ambassadeur in het land en drie van zijn medewerkers om het leven.

15 september 2012, 21:51
© Novum