Categories Nieuws Artikelen

Turkse nationaliteit PVV-politica geschrapt

De Turkse nationaliteit van het Gelderse PVV-Statenlid Petra Kouwenberg wordt geschrapt. Dat laat de partij vrijdag weten. Volgens de partij is vast komen te staan dat Kouwenberg ten onrechte in de gemeentelijke basisadministratie als Turks stond aangeduid.

Dagblad De Gelderlander meldde vorig jaar dat Kouwenberg een dubbel paspoort had. Dit leidde tot ophef, omdat de PVV hier fel tegen gekant is. Kouwenberg verklaarde dat ze niets wist van haar Turkse nationaliteit.

Volgens de verklaring van de PVV is vast komen te staan dat Kouwenberg in Turkije niet staat geregistreerd. Daarom had de gemeente Arnhem haar in de gemeentelijke basisadministratie niet als Turks mogen registreren.

De PVV is ook verbaasd dat de gegevens uit de administratie naar buiten zijn gekomen. Volgens de partij is Kouwenberg groot onrecht aangedaan. Ze zou vanaf haar beëdiging zijn ‘opgejaagd als aangeschoten wild’. “Men is compleet voorbijgegaan dat achter de zaak Kouwenberg een groot menselijk drama schuilgaat”, schrijft de partij, die zich beraadt op juridische stappen tegen de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland

14 september 2012, 17:31
©Novum