Dertien arrestanten nog vast na demonstratie

De politie heeft zondagavond dertien personen aangehouden bij de demonstratie van Turkse Nederlanders in Amsterdam. Ze zaten maandagochtend allemaal nog vast, zei een woordvoerster. De arrestanten maakten deel uit van een groep van ongeveer 250 mensen die zondag op diverse plekken in de stad van zich liet horen naar aanleiding van het conflict tussen Nederland en Turkije.

De meeste aanhoudingen hadden aan het eind van de demonstratie plaats, onder meer vanwege het gooien van stenen naar de politie, het brengen van de Hitlergroet, opruiing, belediging en openlijke geweldpleging. Het protest werd uiteindelijk beëindigd op Plein 40-45 met een waterkanon van de politie.

Volgens de zegsvrouw liepen enkele betogers hierbij weliswaar een nat pak op, maar de mobiele eenheid heeft verder geen geweld gebruikt.

13-03-2017 © ANP / Demet TV