Nederland ‘bestelt’ steun uit EU in de zaak Turkije

Breaking News: “De EU roept Turkije op toon te matigen,” zo laat het NOS zojuist weten. In werkelijkheid is het oorverdovend stil in Brussel en wil Europa absoluut geen steun uitspreken voor Nederland. Maar het is verkiezingstijd, alles moet uit de kast ook als dat betekent dat je steun moet ‘bestellen’ uit Europa.

Maar wie is het dan die Turkije oproept om de toon te matigen? Is het de voorzitter van de Europese Raad of misschien wel de voorzitter van de Europese Commissie? Nee, het is Nederlands eigen diplomaat Frans Timmermans die sinds twee jaar dient als vicevoorzitter van de EU Commissie. Tot 2004 diende Timmermans onder Rutte II als minister van Buitenlandse Zaken.

Volgens het NOS vindt Timmermans “de vergelijking met nazi-praktijken door de Turkse president onaanvaardbaar”. Als je heel hard je best doet, kun je het interpreteren als Europese steun voor Nederland, maar in werkelijkheid is het niets meer dan een Nederlandse diplomaat die zijn eigen vlees keurt.

UPDATE: NOS heeft inmiddels de titel van het artikel aangepast. 

13-03-2017 © Demet TV