Aboutaleb: neem anti-islamfilm niet serieus

De ophef rond de anti-islamfilm Innocence of Muslims is onnodig groot. Nederlandse moslims doen er goed aan om de film met een ‘korreltje zout’ te nemen. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb maandag gezegd tegen RTV Rijnmond.

Aboutaleb roept iedereen op ‘om hier de humor van in te zien’. Demonstreren mag, maar hij vindt dat er ook andere manieren zijn om te protesteren. “Als je het nodig vindt maak je zelf een filmpje of je schrijft een verhaal”, stelt hij.

Het verbieden van de film is niet nodig, vindt Aboutaleb. Het tornen aan de vrijheid van meningsuiting is te riskant. “Vandaag is het dit, morgen een ander verhaal.”

Op veel plekken in de wereld zijn protesten losgebarsten naar aanleiding van de film waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt. Vrijdag en zondag werden er twee betogingen gehouden in Amsterdam. Beide protesten verliepen zonder problemen.

17 september 2012, 22:20
© Demet TV