Klaver: serieus overleg met VVD, CDA en D66

GroenLinks zal serieus meedoen aan het overleg met VVD, CDA en D66, waarin wordt gepolst of de partijen een coalitie zouden kunnen vormen. GroenLinks-leider Jesse Klaver blijft echter benadrukken dat hij grote moeite heeft met deze,,coalitie tussen uitersten”.

In een boodschap woensdag verwijst Klaver naar het geplande overleg donderdag van de vier partijen met Edith Schippers. Zij verkent welk kabinet mogelijk is na de verkiezingen en ziet het kwartet als serieuze optie, aldus Klaver. ,,Schippers wil dat we morgen met z’n vieren om tafel gaan. Niet om te onderhandelen, maar om te kijken of er enige ruimte is om tot een zinvol gesprek te komen.”

Klaver zegt ,,zeer benieuwd” te zijn of met VVD, CDA en D66 überhaupt een zinvol gesprek mogelijk is over de idealen van GroenLinks: het halen van de klimaatdoelen van Parijs, het aanpakken van ongelijkheid en een humaan vluchtelingenbeleid in lijn met internationale verdragen. ,,Maar laat ik jullie dit zeggen: wij zijn het aan onze kiezers en aan onze idealen verplicht om dat serieus te onderzoeken.”

22-03-2017 © ANP / Demet TV