Duizenden gewonden door ongelukken in horeca

Jaarlijks raken zo’n twaalfduizend mensen in de horeca gewond bij het uitvoeren van hun beroep. Vijfduizend van hen belanden op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis en vijftig tot honderd worden daadwerkelijk opgenomen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van VeiligheidNL.

In de helft van de gevallen gaat het om snijwonden. Ook vallen en uitglijden (veertien procent) en verbranden (tien procent) komen vaak voor. In vier procent van de ongelukken is sprake van geweld op de werkvloer. Wekelijks raakt een op de vijftien zodanig gewond dat hij of zij niet verder kan werken.

De horeca slaat alarm over het grote aantal ongevallen. In samenwerking met onder meer het Bedrijfschap Horeca en de Koninklijke Horeca Nederland heeft VeiligheidNL een campagne opgestart om het aantal gewonden terug te dringen.

19 september 2012, 09:13
©novum