Kuzu meed media om vragen over Erdogan

DENK-voorman Tunahan Kuzu zegde op het hoogtepunt van de diplomatieke aanvaring tussen Nederland en Turkije mediaoptredens af omdat hij geen trek had in vragen daarover. Hij beklaagde zich donderdag in het televisieprogramma Pauw dat DENK voortdurend ter verantwoording wordt geroepen over wat er in Turkije gebeurt.

,,Elke keer de vragen op basis van je achtergrond, daar word je op een gegeven moment moe van”, aldus Kuzu. Hij liet daarom onder meer verstek gaan bij het slotdebat voor de verkiezingen en bedankte voor televisieoptredens.

DENK kreeg de afgelopen weken kritiek omdat de partij niet genoeg afstand zou nemen van uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Erdogan beweerde dat Nederland duizenden moslims heeft afgemaakt in Srebrenica en dat Nederlanders fascisten zijn.

Kuzu noemde die uitlatingen ,,onjuist” en ,,heel vervelend”.

24-03-2017 © ANP / Demet TV