KWF daagt tabaksindustrie voor de rechter

KWF Kankerbestrijding daagt de vier grootste tabaksproducenten van Nederland voor de rechter. Dat meldt de organisatie vrijdag.

Volgens KWF worden rokers onjuist voorgelicht over de werkelijke schade die roken kan aanrichten. De aangifte van KWF richt zich op de tabaksproducenten Imperial Tobacco Benelux, British American Tobacco, Philip Morris en Japan Tobacco International.

Er is aangifte gedaan van zware mishandeling met de dood tot gevolg en van valsheid in geschrifte. De aangifte van valsheid in geschrifte doet het KWF omdat de tabaksproducenten opzettelijk de verplichte testen zouden manipuleren die de uitstoot van schadelijke en verslavende stoffen van sigaretten meten.

KWF sluit zich met de aangifte aan bij twee slachtoffers van roken Anne Marie van Veen en Lia Breed, en Stichting Rookpreventie Jeugd die al eerder een zaak tegen de tabaksproducenten hadden aangespannen.

24-03-2017 © ANP / Demet TV