‘CDU wil dubbel paspoort beperken’

De Duitse CDU, de partij van Angela Merkel, wil de kwestie van de dubbele nationaliteit inbrengen in de Duitse verkiezingsstrijd. Beperkingen bij het verstrekken van een tweede paspoort maken daarvan deel uit, blijkt uit een bericht van Spiegel Online. Ook Merkel zelf wijst zo’n verscherping niet langer af.

De huidige nationaliteitswet zou moeten worden aangepast, bericht Der Spiegel, dat een document van de CDU hierover heeft ingezien. Aanleiding voor het voornemen vormen de Duits-Turkse spanningen over Turkse politici die in Duitsland hun landgenoten niet mogen toespreken over een Turks referendum.

Op het partijcongres in december distantieerde Merkel zich nog van een motie voor afschaffing van de mogelijkheid voor in Duitsland geboren nazaten van buitenlandse ouders om twee paspoorten te hebben.

Op 24 september zijn er verkiezingen in Duitsland. Voor de CDU is Angela Merkel kandidaat voor een nieuwe termijn als bondskanselier.

24-03-2017 © ANP / Demet TV