Extra check DBB rond Wilders levert niks op

De extra check door de politie van beveiliging rond PVV-leider Geert Wilders geeft geen aanleiding tot nader onderzoek. Dat heeft demissionair minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten.

De extra controle van de medewerkers van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) die direct of indirect bij de beveiliging van Wilders betrokken zijn, was eind vorige maand aangekondigd. Dat gebeurde nadat een DBB’er was aangehouden omdat hij te loslippig zou zijn geweest over zijn werkzaamheden.

De aanhouding leidde ertoe dat Wilders zijn openbare verkiezingscampagne tijdelijk stilzette.

Verder kondigt Blok aan dat hij de screening van politiemensen wil uitbreiden. Hij kijkt daarbij onder meer naar de mogelijkheid om politieambtenaren continu te screenen.

24-03-2017 © ANP / Demet TV